Diner, Kerst



DINEREN

"Hier kunt u genieten van een klassiek Franse keuken, maar dan met een Drentse twist.We gebruiken zo veel mogelijk producten uit eigen streek"

Scroll naar beneden voor KERST

HET MENU VAN DE HERBERG
Wij serveren u een 3, 4 of 5 gangenmenu

 

VOOR- en TUSSENGERECHTEN

 

In ganzenvet gekonfijte snoekbaarsfilet op een zoete aardappel courgette salade geserveerd met schuim van waterkers
*

Zelf gerookte hertenham met krokante schorseneren, paddenstoelen geserveerd op jonge bladsla, afgemaakt met  truffelmayonaise.
*

Marbré van 4 kleuren biet en geitenkaas, geserveerd met gegrilde pompoen
*

Terrine de foie gras de canard mi cuit  -Toulouse stijl-
Terrine van eendenlever, geserveerd met gegrild brood en kweeperen marmelada
+5,00
*

 

HOOFDGERECHTEN

Vis van de dag

Dagelijks wisselende visfilet

*

Vlees Natuurkoe van boer Ubels uit Anderen:
 Steak van de dag: dagelijks wisselend stuk rundvlees

*

Wild geschoten door Europese jagers:

Wildzwijn rugfilet, mals vlees met een toegankelijke wildsmaak
*

2 bereidingen van wilde eend, gebakken filets geserveerd met gekonfijte bout
*

Herten rugfilet, het meest malse wild dat er is
Europees hert is niet altijd verkrijgbaar, vraag of het voorradig is!
+8,00

*
Voor de liefhebber: klein stukje eendenlever op uw vlees?
+6,50

 

 

Vegetarisch

Mille-feuille van polenta, aubergine, courgette en tomaat, gegratineerd met mozzarella

*
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met een bijpassende aardappel en groentegarnituur

 

KAZEN
Selectie van harde en zachte kazen, zowel Drents als internationaal
*

DESSERTS
Chocolade gateau gevuld met luchtige banaan, geserveerd met karamel zeezout ijs en gekarameliseerde banaan
*
Gemarineerde ananas, huisgemaakt bloedsinaasappel sorbet en bavarois van mango en passievrucht.
*

Voor allergeneninformatie kunt u zich wenden tot het personeel. Uitzonderingen, allergieën en dieetbeperkingen dienen (minimaal 1 dag) van te voren bij de reservering te worden aangegeven.

Op de dag zelf kunnen wij geen wijzigingen meer doen in het menu om te voldoen aan een eventuele allergie/dieet.

Wij kunnen rekening houden met de volgende allergieën en / of dieetbeperkingen in het restaurant: vlees, gevogelte, vis, schaal- en schelpdieren, gluten, lactose, zwangerschap, vegetarisch en allergieën voor sommige ingrediënten.

Overige diepgaande en ingrijpende wensen, allergieën en / of dieetbeperkingen kunnen wij helaas niet doorvoeren in onze gerechten.

Alleen betreft allergenen: ondanks dat wij onze producten met veel aandacht bereiden is kruisbesmetting niet met 100% te voorkomen.

HERBERG VAN ANDEREN

Menu 3 gangen

Voorgerecht ~ hoofdgerecht ~ dessert

€49,-

Menu 4 gangen

Voorgerecht ~ tussengerecht ~ hoofdgerecht ~ dessert

€59,-

Menu 4 gangen

Voorgerecht ~ hoofdgerecht ~ kaasplankje ~ dessert

€61,50

Menu 5 gangen

Voorgerecht ~ tussengerecht ~ hoofdgerecht ~ kaas ~ dessert

€69,-

Kaas i.p.v. dessert

€5,-




Het Kerstmenu van De Herberg

Wij serveren beide kerstdagen ons 5 gangen kerstmenu.

Wij vragen onze gasten om tussen 17:45 en 18.15 uur aanwezig te zijn, om zo gezamenlijk het kerstdiner aan te vangen om 18:30 uur.
Als er iets bij is dat u liever niet eet, geef dat dan bij het reserveren aan. Wij zorgen dan voor een vervangend gerecht.


Amuse
*

Tartaar van gemarineerde sockeye zalm geserveerd met koraal krokant en hartige merengue
*
Langoustinebisque geserveerd met calamari en een huisgemaakte ravioli van wilde gamba
*

Zelf gerookte hertenham geserveerd met paddenstoelen krokante schorseneren en truffelmayonaise
*
Hertenkalfsrug geserveerd met rode kool, tartiflette, gele biet , stoofpeer, krokante zoete aardappel en zelf gekookte jus
*

Optioneel
geserveerd door de chef:
Brie de Meaux ingelegd met zwarte truffel
*

Chocolade kerstproeverij

5 gangen culinair menu €85,00