Omgeving

DRENTHE DOET WAT MET JE

De Herberg van Anderen is de perfecte locatie om volop te genieten van het prachtige Drenthe!

DE HERBERG VAN ANDEREN

De Herberg van Anderen in de perfecte accommodatie om de landelijke omgeving van Drenthe te ontdekken. Ga fietsen, wandelen of paardrijden in de prachtige omgeving. Onze herberg ligt aan het Pieterpad, de bekendste wandelroute van Nederland. Wissel activiteiten in de natuur af met een dagje winkelen in de sfeervolle steden Assen of Groningen.

1024px-Standbeeld-bartje

Boegbeeld van Drenthe

De hoofdpersoon uit twee streekromans van Anne Vries is uitgegroeid tot hét boegbeeld van Drenthe: Bartje Bartels. Ook buiten de provincie is hij zeer bekend. Vrijwel ieder Nederlander weet in ieder geval wat Bartje niet eten wil. Bruine bonen…

hunebed-zomer

Historische hunebedden

In de prehistorie bouwden de mensen graven voor de doden. De oudste monumenten van Nederland: de hunebedden zijn wel de meest indrukwekkende graven. Het bouwmateriaal kan wel 30 ton wegen. Waarom werd er nou eigenlijk zoveel moeite gedaan? Kom het ontdekken in Drenthe.

natuur-schotse-hooglanders

Landschap & omgeving

Drenthe kent een grote afwisseling aan bijzondere natuurgebieden. Van uitgestrekte heidevelden en bossen tot fraaie beekdalen en het aantrekkelijke kleinschalige cultuurlandschap rond de dorpen en op landgoederen.