Dineren

DINEREN

Degustatie menu Terre et Mer

Geniet van een heerlijk menu, met waar mogelijk producten uit eigen streek.
Culinair 3-gangen menu
€47,50
Culinair 4-gangen menu
€57,50
Culinair 5-gangen menu
€67,50
Culinair 6-gangen menu
€77,50
 
Voor de liefhebber: eendenlever bij het hoofdgerecht €6,-
 
Kaasplank toe te voegen als extra gang
€12,50 p.p.
Of kaas i.p.v. dessert +€5,-
 
Bij het hoofdgerecht te bestellen
Verse frieten van gesneden aardappelen, geserveerd met mayonaise
€5,50
 
We hebben ook een vegetarisch menu
 
Waar mogelijk gebruiken wij producten uit eigen streek.
Zo gebruiken wij rundvlees van Blonde d’Aquitaine en Charolais koeien van boer Ubels uit Anderen.
Onze kazen en speciaal bieren komen van Maallust uit Veenhuizen.
 
Onze wijnen komen van een kleine importeur die zelfstandig selecteert in Frankrijk.  Wij besteden erg veel aandacht aan onze wijnen. Ze zijn bijna allemaal biologisch en sluiten perfect aan bij onze keuken.
 

Welkom in Hotel Restaurant De Herberg Van Anderen.

Hier kunt u genieten van een klassiek Franse keuken, maar dan met een Drentse twist. We gebruiken zo veel mogelijk producten uit eigen streek.

Zo gebruiken wij rundvlees uit ons eigen dorp Anderen!

De Familie Ubels uit Anderen is zeer begaan met de koeien die grazen in het natuurgebied het Anderensche Diep. Het goede leven dat de dieren hebben gehad, vertaalt zich terug in een heerlijk, lokaal stukje vlees. Het betreft  Blonde d’Aquitaine en Charolais koeien, het is de moeite waard dit zelf te bekijken.

We gebruiken kazen van Kaaslust uit Veenhuizen, waar meester kaasmaker Jan Craens unieke kazen creëert, zoals bijvoorbeeld de turfschuur gerijpte kazen. Ook gebruiken we kazen van de Kruidenwei uit Nooitgedacht. Hier worden kazen grotendeels handmatig gemaakt, van rauwe verse geitenmelk.

Ons brood komt van Meester boulanger Haafs:

Wilfred Haafs is sinds oktober 2015 Meester Boulanger en behoort hiermee tot landelijke top. De titel “Meester Boulanger” is de hoogst haalbare kwalificatie in de bakkerswereld en tot op heden was die prestigieuze titel in heel Nederland pas zeven keer toegekend.

Ook verwerken wij Maallust Speciaal bier uit Veenhuizen in enkele van onze gerechten. Daar brouwen Drentse brouwers met toewijding en passie smaakvolle, authentieke bieren. Bieren met de smaak van vroeger.

De stroop en mosterd die we gebruiken komen van Drents goed, kwaliteitsproducten van Drentse herkomst.

Dit alles zorgt er voor dat wij u zeer authentieke gerechten kunnen presenteren, bereid met liefde. Zo proeft u Drenthe!

 

Gastvrouw Angelica en Chef kok Mathijs Gorter

 

Ook belangrijk:

Wij rekenen per tafel af, dus 1 tafel, 1 rekening. Dank u voor uw begrip!

 

Onze kaart wisselt naar gelang het aanbod en seizoen.

 

Voor allergeneninformatie kunt u zich wenden tot het personeel. Uitzonderingen, allergieën en dieetbeperkingen dienen (minimaal 1 dag) van te voren bij de reservering te worden aangegeven.
Op de dag zelf kunnen wij geen wijzigingen meer doen in het menu om te voldoen aan een eventuele allergie/dieet.

 

Wij kunnen rekening houden met de volgende allergieën en / of dieetbeperkingen in het restaurant: vlees, gevogelte, vis, schaal- en schelpdieren, gluten, lactose, zwangerschap, vegetarisch en allergieën voor sommige ingrediënten.

Overige diepgaande en ingrijpende wensen, allergieën en / of dieetbeperkingen kunnen wij helaas niet doorvoeren in onze gerechten.

Alleen betreft allergenen: ondanks dat wij onze producten met veel aandacht bereiden is kruisbesmetting niet met 100% te voorkomen.