Dineren

DINEREN

Geniet van het diner met uitstekende wijn spijs combinaties.

 

3-gangen menu €47,50

4-gangen menu €57,50

5-gangen menu €67,50

6-gangen menu €77,50

 

Waar mogelijk gebruiken wij producten uit eigen streek.
Zo gebruiken wij rundvlees van Blonde d’Aquitaine en Charolais koeien van boer Ubels uit Anderen.
Onze kazen en speciaal bieren komen van Maallust uit Veenhuizen. 
 
Onze wijnen komen van een kleine importeur die zelfstandig selecteert in Frankrijk.  Wij besteden erg veel aandacht aan onze wijnen. Ze zijn bijna allemaal biologisch en sluiten perfect aan bij onze keuken.
 

1e Paasdag: vier Pasen bij de Herberg van Anderen, geniet van een Culinair 5-gangen menu met lokale producten passend bij het seizoen!

Op eerste Paasdag serveren wij ons uitgebreide culinaire 5-gangen menu. Wij vragen onze gasten te arriveren tussen 17:30 uur en 18:30 uur, om zo gezamenlijk het Paasdiner aan te vangen om 18:30 uur.

Amuse
***

Gekonfijte rode mul, geserveerd op oosterse salade
***

Coquille en wilde gamba, geserveerd met risotto nero en saffraan saus
***

Vitello Tonato in de stijl van de Herberg, kalfsfilet van boer Ubels, geserveerd met tonijncrème en gegrilde Yellowfin tonijn*
(*hengelgevangen, duurzame tonijn, viswijzer: groen)
***

Lamscarré met een kruidenkorstje, geserveerd met Drentse asperge en een mille-feuille van provençaalse groenten
*** 

Optioneel:
Geserveerd door de chef: Brie de Meaux, ingelegd met truffel
***

Chocolade dessert met hazelnoot en advocaat
***

Culinair 5-gangen Paasmenu €85,-
 
 

Ook kunt u deze avond genieten van wijnen die zorgvuldig zijn geselecteerd bij de gerechten.

Boek via onderstaande link uw tafel, of stuur een email naar info@herbergvananderen.nl

Heeft u allergieën of lust u iets niet? Dit dan graag vermelden bij de reservering, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

 

Welkom in Hotel Restaurant De Herberg Van Anderen.

Hier kunt u genieten van een klassiek Franse keuken, maar dan met een Drentse twist. We gebruiken zo veel mogelijk producten uit eigen streek.

Zo gebruiken wij rundvlees uit ons eigen dorp Anderen!

De Familie Ubels uit Anderen is zeer begaan met de koeien die grazen in het natuurgebied het Anderensche Diep. Het goede leven dat de dieren hebben gehad, vertaalt zich terug in een heerlijk, lokaal stukje vlees. Het betreft  Blonde d’Aquitaine en Charolais koeien, het is de moeite waard dit zelf te bekijken.

We gebruiken kazen van Kaaslust uit Veenhuizen, waar meester kaasmaker Jan Craens unieke kazen creëert, zoals bijvoorbeeld de turfschuur gerijpte kazen. Ook gebruiken we kazen van de Kruidenwei uit Nooitgedacht. Hier worden kazen grotendeels handmatig gemaakt, van rauwe verse geitenmelk.

Ons brood komt van Meester boulanger Haafs:

Wilfred Haafs is sinds oktober 2015 Meester Boulanger en behoort hiermee tot landelijke top. De titel “Meester Boulanger” is de hoogst haalbare kwalificatie in de bakkerswereld en tot op heden was die prestigieuze titel in heel Nederland pas zeven keer toegekend.

Ook verwerken wij Maallust Speciaal bier uit Veenhuizen in enkele van onze gerechten. Daar brouwen Drentse brouwers met toewijding en passie smaakvolle, authentieke bieren. Bieren met de smaak van vroeger.

De stroop en mosterd die we gebruiken komen van Drents goed, kwaliteitsproducten van Drentse herkomst.

Dit alles zorgt er voor dat wij u zeer authentieke gerechten kunnen presenteren, bereid met liefde. Zo proeft u Drenthe!

 

Gastvrouw Angelica en Chef kok Mathijs Gorter

 

Ook belangrijk:

Wij rekenen per tafel af, dus 1 tafel, 1 rekening. Dank u voor uw begrip!

 

Onze kaart wisselt naar gelang het aanbod en seizoen.

 

Voor allergeneninformatie kunt u zich wenden tot het personeel. Uitzonderingen, allergieën en dieetbeperkingen dienen (minimaal 1 dag) van te voren bij de reservering te worden aangegeven.
Op de dag zelf kunnen wij geen wijzigingen meer doen in het menu om te voldoen aan een eventuele allergie/dieet.

 

Wij kunnen rekening houden met de volgende allergieën en / of dieetbeperkingen in het restaurant: vlees, gevogelte, vis, schaal- en schelpdieren, gluten, lactose, zwangerschap, vegetarisch en allergieën voor sommige ingrediënten.

Overige diepgaande en ingrijpende wensen, allergieën en / of dieetbeperkingen kunnen wij helaas niet doorvoeren in onze gerechten.

Alleen betreft allergenen: ondanks dat wij onze producten met veel aandacht bereiden is kruisbesmetting niet met 100% te voorkomen.