Eten
Ingaande 13 juni heeft ons restaurant nieuwe sluitingsdagen. Vóór 13 juni: gesloten op dinsdag en woensdag. Ná 13 juni, gesloten op maandag en dinsdag! Het hotel blijft 7 dagen per week geopend.
ETEN
Geniet van onze 3 en 4 gangen diners met uitstekende wijn spijs combinaties.
Producten waar mogelijk uit eigen streek.
Zo gebruiken wij biologisch limousin vlees uit Noordlaren. Onze kazen en bieren komen van Maallust uit Veenhuizen.
Onze wijnen komen van een kleine importeur die zelfstandig selecteert in Frankrijk. Wij besteden erg veel aandacht aan onze wijn. Ze zijn bijna allemaal biologisch en sluiten perfect aan bij onze keuken.
Welkom in Hotel Restaurant De Herberg Van Anderen.
Hier kunt u genieten van een klassiek Franse keuken, maar dan met een Drentse twist. We gebruiken zo veel mogelijk producten uit eigen streek.
Zo gebruiken wij rundvlees uit ons eigen dorp Anderen!
De Familie Ubels uit Anderen is zeer begaan met de koeien die grazen in het natuurgebied het Anderensche Diep. Het goede leven dat de dieren hebben gehad, vertaald zich terug in een heerlijk, lokaal stukje vlees. Het betreft Blonde d’Aquitaine en Charolais koeien, het is de moeite waard dit zelf te bekijken.
We gebruiken kazen van Kaaslust uit Veenhuizen, waar meester kaasmaker Jan Craens unieke kazen creëert, zoals bijvoorbeeld de turfschuur gerijpte kazen.
Ons brood komt vanMeester boulanger Haafs
Wilfred Haafs is sinds oktober 2015 Meester Boulanger en behoort hiermee tot landelijke top. De titel “Meester Boulanger” is de hoogst haalbare kwalificatie in de bakkerswereld en tot op heden was die prestigieuze titel in heel Nederland pas zeven keer toegekend.
Ook verwerken wij Maallust Speciaal bier uit Veenhuizen in enkele van onze gerechten. Daar brouwen Drentse brouwers met toewijding en passie smaakvolle, authentieke bieren. Bieren met de smaak van vroeger.
De stroop en mosterd die we gebruiken komen van Drents goed, kwaliteitsproducten van Drentse herkomst.
Dit alles zorgt er voor dat wij u zeer authentieke gerechten kunnen presenteren, bereid met liefde. Zo proeft u Drenthe!
Gastvrouw Angelica en Chef kok Mathijs Gorter
Ook belangrijk:
Wij rekenen per tafel af, dus 1 tafel, 1 rekening. Dank u voor uw begrip!
Onze kaart wisselt naar gelang het aanbod en seizoen.
Voor allergeneninformatie kunt u zich wenden tot het personeel. Uitzonderingen, allergieën en dieetbeperkingen dienen (minimaal 1 dag) van te voren bij de reservering te worden aangegeven.
Op de dag zelf kunnen wij geen wijzigingen meer doen in het menu om te voldoen aan een eventuele allergie/dieet.
Wij kunnen rekening houden met de volgende allergieën en / of dieetbeperkingen in het restaurant: vlees, gevogelte, vis, schaal- en schelpdieren, gluten, lactose, zwangerschap, vegetarisch en allergieën voor sommige ingrediënten.
Overige diepgaande en ingrijpende wensen, allergieën en / of dieetbeperkingen kunnen wij helaas niet doorvoeren in onze gerechten.
Alleen betreft allergenen: Ondanks dat wij onze producten met veel aandacht bereiden is kruisbesmetting niet met 100% te voorkomen.
HET MENU VAN DE HERBERG
Wij serveren u een 3 of een 4 gangenmenu met een 2e voorgerecht
VOORGERECHTEN
vis
Duo van tonijntartaar en wilde gamba, gebrand op oosterse wijze
*
vlees
Zelf gerookte lamsham met voorjaars aardappelsalade en appel chutney
*
vegetarisch
Salade met gegrilde groenten, geserveerd met warme geitenkaas
*
Soep
Romige aspergesoep van de eerste Drentse asperges
*
HOOFDGERECHTEN
vis
Vraag naar de vis van vandaag, geserveerd met saffraan saus.
*
rundvlees
Natuurkoe: Blonde d’Aquitaine en Charolais van boer Ubels uit Anderen:
vraag naar “de steak van de dag, dagelijks wisselend”
of
Ossenhaas, het meest malse rundvlees wat er is,
+8,00
*
Lamsvlees
Lamscarré met een kruidenkorstje, geserveerd met Drentse Asperges van boer Hoorn
*
vegetarisch
-Vegetarisch gerecht per 2 personen te bestellen-
“Kaasfondue” van Vacherin Mont d’Or kaasje uit Frans- Zwitserse Jura
*
Provençaalse groenten gevuld met “risotto” van parelgort en paddenstoelen
*
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met een bijpassende aardappel en groentegarnituur
Extra bij te bestellen
Voor de liefhebber: klein stukje ganzenlever op uw vlees?
+6,00
Echte verse frieten van vers gesneden aardappelen
5,50
5 verse asperges van boer Hoorn
10,50
WIJNEN
Geniet van zorgvuldig geselecteerde wijnen bij uw menu:
Wijnarrangement 3 gangen
Hele glazen
21
Halve glazen
15
Wijnarrangement 4 gangen
Hele glazen
28
Halve glazen
20
Vraag de bediening naar een glas bijpassende wijn bij uw voor- of hoofdgerecht
Of vraag naar onze uitgebreide wijnkaart.
KAZEN
Selectie van harde en zachte kazen, zowel Drents als internationaal
DESSERTS
Gegrilde ananas geserveerd met bloedsinaasappel ijs, rolcake van ananas en chocolade, afgemaakt met schuim van piñacolada.
*
2 bereidingen van Lambada aardbeien (de vroegste en beste aardbeien van het Hollandse seizoen) geserveerd met zelf gedraaid yoghurtijs van de yoghurt van boer Speelman uit Anloo.
*
Duo van tiramisu en notenparfait
*
De visie van de keuken: we staan achter ons product zoals we het serveren.
Wij bakken het rode vlees standaard saignant. Heeft u een andere voorkeur? Geef dit aan bij het bestellen.
Zout en peper?
Alle gerechten worden op smaak gemaakt naar onze visie en we gebruiken Fleur De Sel. Heeft u toch nog zout of peper nodig? Dan brengen wij dit op uw verzoek. Liever geen toegevoegd zout? Geef dit aan.
Menu 3 gangen 39,00
Menu 4 gangen 48,00
(met 2e voorgerecht)
Menu 4 gangen + kaas 58,00
Kaas ipv dessert 5,00
Huisgemaakte frieten 5,50
Voor de bierliefhebbers: Drentse Speciaal bieren van Maallust uit Veenhuizen
Vraag wat we voorradig hebben.