Eten

ETEN

Geniet van onze 3 en 4 gangen diners  met uitstekende wijn spijs combinaties. 

Producten waar mogelijk uit eigen streek!

 Zo gebruiken wij biologisch limousin vlees uit Noordlaren. Onze kazen en bieren komen van Maallust uit Veenhuizen. Ons brood van bakkerij Pots uit Rolde. Kruiden en eetbare bloemen plukken wij dagelijks vers uit onze eigen kruidentuin.
 
Onze wijnen komen van een kleine importeur die zelfstandig selecteert in Frankrijk.  Wij besteden erg veel aandacht aan onze wijn. Ze zijn bijna allemaal biologisch en sluiten perfect aan bij onze keuken.

Welkom in Hotel Restaurant De Herberg Van Anderen.

Hier kunt u genieten van een klassiek Franse keuken, maar dan met een Drentse twist. We gebruiken zo veel mogelijk producten uit eigen streek.

Zo gebruiken we biologisch Limousin vlees van Slagerij de Buurderij uit Noordlaren, waar de koeien van Jan Arends het hele seizoen in het Zuidlaardermeer gebied grazen. Henk Warners runt de slagerij op de boerderij.

We gebruiken kazen van Kaaslust uit Veenhuizen, waar meester kaasmaker Jan Craens unieke kazen creëert, zoals bijvoorbeeld de turfschuur gerijpte kazen.

Ons brood komt van echte bakker Pots, sinds 1919 een familiebedrijf. Ko Pots bakt zijn brood met regionaal geoogste grondstoffen.

Ook verwerken wij Maallust Speciaal bier uit Veenhuizen in enkele van onze gerechten. Daar brouwen Drentse brouwers met toewijding en passie smaakvolle, authentieke bieren. Bieren met de smaak van vroeger.

De stroop en mosterd die we gebruiken komen van Drents Goed, kwaliteitsproducten van Drentse herkomst.

Dit alles zorgt er voor dat wij u zeer authentieke gerechten kunnen presenteren, bereid met liefde! Zo proeft u Drenthe!

 

 

Gastvrouw Angelica en Chef kok Mathijs Gorter

 

 

Ook belangrijk:

*Voor allergeneninformatie kunt u zich wenden tot het personeel.

*Wij rekenen per tafel af, dus 1 tafel, 1 rekening. Dank u voor uw begrip!

*Onze kaart wisselt naar gelang het aanbod en seizoen.              

 

VOORGERECHTEN

Zelf gerookte Sockeye zalm, geserveerd met gemarineerde artisjok
*

 

Pastrami van lamsfilet, geserveerd met een salade van zoete aardappel en gepofte wilde rijst
*

2 bereidingen van kaas: huisgemaakt kroketje  van schapenkaas en warme vijgen met jonge geitenkaas, geserveerd met jonge bladsla en noten
*

HOOFDGERECHTEN

 

Vraag naar de vis van vandaag, geserveerd met saffraan saus  en bijpassende groenten en aardappel garnituur
*

Drentse asperges van boerderij Hoorn, klassiek bereid.
(Ook vegetarisch mogelijk)
*

 

De onderstaande gerechten komen van onze biologische Limousin slagerij de Buurderij uit Noordlaren en worden geserveerd met zelf gekookte rode wijnjus.

Steak van de dag, vraag welk stuk vlees de kok vandaag voor u kan bereiden

*

Boeren ribeye, 400 gram
+ €8,00

Ossenhaas

+ €8,00

 

Klein stukje ganzenlever op uw vlees?
+ €6,00

 

 

Onze hoofdgerechten worden geserveerd met een bijpassende aardappel en groentegarnituur

 

Extra bij te bestellen

Echte verse frieten van vers gesneden aardappelen
5,50

 

WIJNEN

Geniet van zorgvuldig geselecteerde wijnen bij uw menu

 

Wijnarrangement 3 gangen

Hele glazen
18

Halve glazen
12

Wijnarrangement 4 gangen

Hele glazen
24

Halve glazen
16

 

Vraag de bediening naar een glas bijpassende wijn bij uw voor- of hoofdgerecht
Of vraag naar onze uitgebreide wijnkaart

 

 

 KAZEN

Selectie van onze regionale harde en zachte kazen
Gemaakt in Drenthe bij Kaasmakerij Kaaslust uit Veenhuizen
*
DESSERT

Proeverij Dessert van 3 items
*

 

Coupe Romanoff, Hollandse aardbeien met boeren roomijs, aardbeienroom en vleugje vodka

*

Warme Appelgebak met boerenroomijs en bosvruchten
*

 

 

 

 

 

De visie van de keuken: we staan achter ons product zoals we het serveren.
Wij bakken het rode vlees standaard saignant. Heeft u een andere voorkeur? Geef dit aan bij het bestellen.

Zout en peper?
Alle gerechten worden op smaak gemaakt naar onze visie en we gebruiken Fleur De Sel. Heeft u toch nog zout of peper nodig? Dan brengen wij dit op uw verzoek. Liever geen toegevoegd zout? Geef dit aan.

 

Menu 3 gangen                      39,00

Menu 4 gangen                     48,00
(met 2e voorgerecht)

 

Menu 4 gangen + kaas         58,00

Kaas ipv dessert                     5,00

Huisgemaakte frieten          5,50

Voor de bierliefhebbers: Drentse Speciaal bieren van Maallust uit Veenhuizen
Vraag wat we voorradig hebben