Wij zijn gesloten op maandag en dinsdag. Het hotel blijft 7 dagen per week geopend.


ETEN

Geniet van ons 3 of 4 gangen diner met uitstekende wijn spijs combinaties. 

Producten waar mogelijk uit eigen streek.

 Zo gebruiken wij rundvlees van Blonde d’Aquitaine en Charolais koeien van boer Ubels uit Anderen.
Onze kazen en speciaal bieren komen van Maallust uit Veenhuizen. 
 
Onze wijnen komen van een kleine importeur die zelfstandig selecteert in Frankrijk.  Wij besteden erg veel aandacht aan onze wijnen. Ze zijn bijna allemaal biologisch en sluiten perfect aan bij onze keuken.

Welkom in Hotel Restaurant De Herberg Van Anderen.

Hier kunt u genieten van een klassiek Franse keuken, maar dan met een Drentse twist. We gebruiken zo veel mogelijk producten uit eigen streek.

Zo gebruiken wij rundvlees uit ons eigen dorp Anderen!

De Familie Ubels uit Anderen is zeer begaan met de koeien die grazen in het natuurgebied het Anderensche Diep. Het goede leven dat de dieren hebben gehad, vertaald zich terug in een heerlijk, lokaal stukje vlees. Het betreft  Blonde d’Aquitaine en Charolais koeien, het is de moeite waard dit zelf te bekijken.

We gebruiken kazen van Kaaslust uit Veenhuizen, waar meester kaasmaker Jan Craens unieke kazen creëert, zoals bijvoorbeeld de turfschuur gerijpte kazen. Ook gebruiken we kazen van de Kruidenwei uit Nooitgedacht. Hier worden kazen grotendeels handmatig gemaakt, van rauwe verse geitenmelk.

Ons brood komt van Meester boulanger Haafs:

Wilfred Haafs is sinds oktober 2015 Meester Boulanger en behoort hiermee tot landelijke top. De titel “Meester Boulanger” is de hoogst haalbare kwalificatie in de bakkerswereld en tot op heden was die prestigieuze titel in heel Nederland pas zeven keer toegekend.

Ook verwerken wij Maallust Speciaal bier uit Veenhuizen in enkele van onze gerechten. Daar brouwen Drentse brouwers met toewijding en passie smaakvolle, authentieke bieren. Bieren met de smaak van vroeger.

De stroop en mosterd die we gebruiken komen van Drents goed, kwaliteitsproducten van Drentse herkomst.

Dit alles zorgt er voor dat wij u zeer authentieke gerechten kunnen presenteren, bereid met liefde. Zo proeft u Drenthe!

 

Gastvrouw Angelica en Chef kok Mathijs Gorter

 

Ook belangrijk:

Wij rekenen per tafel af, dus 1 tafel, 1 rekening. Dank u voor uw begrip!

 

Onze kaart wisselt naar gelang het aanbod en seizoen.

 

Voor allergeneninformatie kunt u zich wenden tot het personeel. Uitzonderingen, allergieën en dieetbeperkingen dienen (minimaal 1 dag) van te voren bij de reservering te worden aangegeven.
Op de dag zelf kunnen wij geen wijzigingen meer doen in het menu om te voldoen aan een eventuele allergie/dieet.

 

Wij kunnen rekening houden met de volgende allergieën en / of dieetbeperkingen in het restaurant: vlees, gevogelte, vis, schaal- en schelpdieren, gluten, lactose, zwangerschap, vegetarisch en allergieën voor sommige ingrediënten.

Overige diepgaande en ingrijpende wensen, allergieën en / of dieetbeperkingen kunnen wij helaas niet doorvoeren in onze gerechten.

Alleen betreft allergenen: ondanks dat wij onze producten met veel aandacht bereiden is kruisbesmetting niet met 100% te voorkomen.

HET MENU VAN DE HERBERG
Wij serveren u een 3 of een 4 gangenmenu met een 2e voorgerecht

 

VOORGERECHTEN

 

Carpaccio van kabeljauw geserveerd op een crème van gerookte makreel, afgemaakt met salade van zoete aardappel en Noordzeegarnalen
*

Licht gerookte runderlende van boer Ubels uit Anderen geserveerd met zoetzure groenten, jonge blad sla, truffelmayonaise en een krokante papadum

*

Burratine geserveerd met crema di melanzane en farinata di ceci

(Hele jonge kaas geserveerd met aubergine crème en kikkererwtenpannenkoek)
*
Soep van gepofte paprika en zoete aardappel, licht pittig met een oosters tintje

 

 

HOOFDGERECHTEN

 

Vis van de dag
Geserveerd met verse pasta nera, vongole, groene asperge en saffraan saus

*

Steak van de dag

 Natuurkoe van boer Ubels uit Anderen:

dagelijks wisselend stuk rundvlees

*

Ossenhaas

Het meest malse rundvlees wat er is, van Natuurkoe

van boer Ubels uit Anderen

+8,00

*

Drentse Bouletten

Gehaktballetjes van zelf gemalen rundergehakt van Natuurkoe van boer Ubels,

bereid in een saus van Maallust Tripelbier 

*

Vegetarisch

Provençaalse groenten gevuld met “risotto” van parelgort en paddenstoelen

*


Onze hoofdgerechten worden geserveerd met een bijpassende aardappel en groentegarnituur

 

Extra bij te bestellen

Voor de liefhebber: klein stukje ganzenlever op uw vlees?
+6,00

Verse frieten van gesneden aardappelen
5,50

 

 

WIJNEN
Geniet van zorgvuldig geselecteerde wijnen bij uw menu:

Wijnarrangement 3 gangen

Hele glazen
21

Halve glazen
15

Wijnarrangement 4 gangen

Hele glazen
28

Halve glazen
20

 Vraag de bediening naar een glas bijpassende wijn bij uw voor- of hoofdgerecht

Of vraag naar onze uitgebreide wijnkaart.


KAZEN
Selectie van harde en zachte kazen, zowel Drents als internationaal

 

DESSERTS

Gegrilde ananas geserveerd met bloedsinaasappel ijs, rolcake van ananas en chocolade, afgemaakt met schuim van piñacolada.
*

Coupe Romanoff; Hollandse aardbeien geserveerd met aardbeienroom, zelf gedraaid

yoghurtijs van de yoghurt van boer Speelman uit Anloo en een vleugje wodka!

*

Proeverij van 3 items, de klassieker van de Herberg!
*

 

 

 

De visie van de keuken: we staan achter ons product zoals we het serveren.
Wij bakken het rode vlees standaard saignant. Heeft u een andere voorkeur? Geef dit aan bij het bestellen.

Zout en peper?
Alle gerechten worden op smaak gemaakt naar onze visie en we gebruiken Fleur De Sel. Heeft u toch nog zout of peper nodig? Dan brengen wij dit op uw verzoek. Liever geen toegevoegd zout? Geef dit aan.

 

Menu 3 gangen                     45,00

Menu 4 gangen                     54,00

(met 2e voorgerecht)

 Menu 4 gangen                     56,00

(met kaas)

Menu 4 gangen + kaas         65,00

Kaas ipv dessert                       5,00

Huisgemaakte frieten            5,50


Voor de bierliefhebbers: Drentse Speciaal bieren van Maallust uit Veenhuizen
Vraag wat we voorradig hebben.