Eten

ETEN

Geniet van onze 3 en 4 gangen (wild) diners  met uitstekende wijn spijs combinaties. 

Producten waar mogelijk uit eigen streek en "echt" zelfbereid wild!

 Zo gebruiken wij biologisch limousin vlees uit Noordlaren. Onze kazen en bieren komen van Maallust uit Veenhuizen. Ons wild is geschoten door Europese jagers.
 
Onze wijnen komen van een kleine importeur die zelfstandig selecteert in Frankrijk.  Wij besteden erg veel aandacht aan onze wijn. Ze zijn bijna allemaal biologisch en sluiten perfect aan bij onze keuken.

 

Welkom in Hotel Restaurant De Herberg Van Anderen.

Hier kunt u genieten van een klassiek Franse keuken, maar dan met een Drentse twist. We gebruiken zo veel mogelijk producten uit eigen streek.

Zo gebruiken we biologisch Limousin vlees van Slagerij de Buurderij uit Noordlaren, waar de koeien van Jan Arends het hele seizoen in het Zuidlaardermeer gebied grazen. Henk Warners runt de slagerij op de boerderij.

We gebruiken kazen van Kaaslust uit Veenhuizen, waar meester kaasmaker Jan Craens unieke kazen creëert, zoals bijvoorbeeld de turfschuur gerijpte kazen.

Ons brood komt van Biologische desembakkerij De Stoete. Biologische desembakkerij De Stoete maakt desembrood in zijn puurste vorm, biologisch, zonder kunstmatige toevoegingen of broodverbeteraars.

Ook verwerken wij Maallust Speciaal bier uit Veenhuizen in enkele van onze gerechten. Daar brouwen Drentse brouwers met toewijding en passie smaakvolle, authentieke bieren. Bieren met de smaak van vroeger.

De stroop en mosterd die we gebruiken komen van Drents goed, kwaliteitsproducten van Drentse herkomst.

Dit alles zorgt er voor dat wij u zeer authentieke gerechten kunnen presenteren, bereid met liefde. Zo proeft u Drenthe!

Gastvrouw Angelica en Chef kok Mathijs Gorter

 

Ook belangrijk:

Wij rekenen per tafel af, dus 1 tafel, 1 rekening. Dank u voor uw begrip!

Onze kaart wisselt naar gelang het aanbod en seizoen.

Voor allergeneninformatie kunt u zich wenden tot het personeel. Uitzonderingen, allergieën en dieetbeperkingen dienen (minimaal 1 dag) van te voren bij de reservering te worden aangegeven.
Op de dag zelf kunnen wij geen wijzigingen meer doen in het menu om te voldoen aan een    eventuele allergie/dieet.

 

Wij kunnen rekening houden met de volgende allergieën en / of dieetbeperkingen in het restaurant: vlees, gevogelte, vis, schaal- en schelpdieren, gluten, lactose, zwangerschap, vegetarisch en allergieën voor sommige ingrediënten.

Overige diepgaande en ingrijpende wensen, allergieën en / of dieetbeperkingen kunnen wij helaas niet doorvoeren in onze gerechten.

Alleen betreft allergenen: Ondanks dat wij onze producten met veel aandacht    bereiden is kruisbesmetting niet met 100% te voorkomen.

HET MENU VAN DE HERBERG
Wij serveren u een 3 of een 4 gangenmenu met een 2e voorgerecht

 

VOORGERECHTEN

 

Gekonfijte snoekbaars geserveerd met gazpacho
*

Zelf gerookte herten ham geserveerd met paddenstoelen gefrituurde schorseneren en appeldressing

*

Terrine van 4 soorten biet en geitenkaas gegrilde pompoen en mesclun sla
*

 

 

HOOFDGERECHTEN

 

Vraag naar de vis van vandaag, geserveerd met saffraan saus  en bijpassende groenten en aardappel garnituur
*

Van onze biologische Limousin slagerij de Buurderij uit Noordlaren:
“de steak van de dag, dagelijks wisselend”
*

Onderstaande gerechten betreft “echt wild”  

2 bereidingen van roodpootpatrijs, gebakken filets geserveerd met gekonfijte bout
*

Wildzwijn rugfilet, mals vlees met een toegankelijke wildsmaak
*

Hertenkalf rugfilet, het meest malse wild dat er is
+8,00

 

Voor de liefhebber: klein stukje ganzenlever op uw vlees?
+6,00

 

 

Onze hoofdgerechten worden geserveerd met een bijpassende aardappel en groentegarnituur

 

Extra bij te bestellen

Echte verse frieten van vers gesneden aardappelen
5,50

 

 

WIJNEN

Geniet van zorgvuldig geselecteerde wijnen bij uw menu:

Wijnarrangement 3 gangen

Hele glazen
18

Halve glazen
12

Wijnarrangement 4 gangen

Hele glazen
24

Halve glazen
16

 

 

 

Vraag de bediening naar een glas bijpassende wijn bij uw voor- of hoofdgerecht

Of vraag naar onze uitgebreide wijnkaart


KAZEN
Selectie van harde en zachte kazen, zowel Drents als internationaal


DESSERTS

Dame Blanche 2.0. Boerenroomijs, arretjescake advocaat creme
*

Warme appel – peren gebak geserveerd met caramel ijs en peren krokant
*

Duo van tiramisu en notenparfait

* 

 

 

De visie van de keuken: we staan achter ons product zoals we het serveren.
Wij bakken het rode vlees standaard saignant. Heeft u een andere voorkeur? Geef dit aan bij het bestellen.

Zout en peper?
Alle gerechten worden op smaak gemaakt naar onze visie en we gebruiken Fleur De Sel. Heeft u toch nog zout of peper nodig? Dan brengen wij dit op uw verzoek. Liever geen toegevoegd zout? Geef dit aan.

 

Menu 3 gangen                     39,00

Menu 4 gangen                     48,00
(met 2e voorgerecht)

Menu 4 gangen + kaas         58,00

Kaas ipv dessert                       5,00

Huisgemaakte frieten            5,50

Voor de bierliefhebbers: Drentse Speciaal bieren van Maallust uit Veenhuizen
Vraag wat we voorradig hebben